Cheesecakebrownies
Kakor och karameller / 29 Juli, 2014 - 19:56 / Kakor
Brownies har funnits sedan slutet på 1800-talet och uppfanns i USA efter att efterfrågan på en kaka som passade bra i en luchbox, blev stor. De första brownies som bakades var täckta av en aprikos- och valnötsglasyr och receptet går fortfarande att hitta på nätet. Men brownies varvade med cheesecakefyllning är nog en av de bästa jag smakat!
Baka och njut!
Ingredienser
150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Färskoströra
200 g färskost, tex Philadelphia
1 äggula
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.
2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.
3. Blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
5. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 30-35 min. Låt den svalna och skär den i rutor. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

Så här ser kakan ut när den kommit ut ur ugnen. Sen är det bara att skära den i rutor.

Härligt kladdig kaka!
Postat av: Sara
Mums så goda de ser ut :) Vilken underbar blogg du har :)
Svar:
Micha
Postat av: biggeros
Mums,så gott!!!
Svar:
Micha