Death by chocolate

Kakor och karameller / 11 April, 2013 - 12:52 / Kakor

Du kommer aldrig att smaka en godare chokladkaka i ditt liv, än Death by chocolate! Hittade denna pärla i den första "Hembakat" - tidningen jag köpte och den har varit min one and only friend när chokladsuget har varit som värst. Att den dessutom är otroligt enkel att göra gör det bara värre! Toppa den med valnötter eller jordgubbar och du får en bortomjordisk god kaka! 
 
Några saker att tänka på:
 
Se till att du köper bak-choklad. Om du köper vanlig 70 % choklad kan kakan få en lätt besk smak, eftersom den chokladen vanligvis är starkare än bak-choklad med samma kakaohalt. Men det beror också på chokladmärket. 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen men inte längst ner. Då blir den rå i mitten och svämmar över formen. Visserligen gott med rå chokladkaka, men inte så kul att ha smet i hela ugnen. 
Bröa sockerkaksformen med kakao istället för ströbröd - då behåller kakan sin fina färg och får en ännu godare smak!
 
Här kommer receptet på den godaste chokladkakan ni någonsin kommer att smaka:
 
150 g smör
200 g mörk choklad, 70 procent
2,5 dl strösocker 
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl créme fraiche
 
Glasyr
100 g choklad, 70 procent
1 dl vispgrädde
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i det smälta smöret tills de har smält och löst sig helt.
2. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. (Sikta ner mjölet för att undvika klumpar.) Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min - kakan ska bli saftig och inte allt för torr inuti. Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.
3. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll den sedan över chokladen. 
4. Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn. Lår glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera eventuellt med jordgubbar, valnötter eller något annat smarrigt! 
 
Jag säger bara MUMS!
 
 
Postat av: Sara Holm

Den där chokladkakan verkar vara just i smak för en chocomaniac som jag, NAM!

Svar: Det är den! Lovar!
Micha

2013-04-11 @ 14:15:24



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: