Chokladmuffins med hallontopping

Kakor och karameller / 01 September, 2013 - 10:56 / Cupcakes och muffins
2 kommentarer

 
 
Sista inlägget på en lång tid blir chokladmuffins - allas favorit. Nu när bloggen är renoverad och fin är det ännu roligare att blogga! 
 
Dessa muffins passar perfekt på kalaset eller till fikat. Jag valde att ringla över lite smält choklad som pricken över i:et. Men man kan självklart dekorera precis hur man vill.
 
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
3 msk kakao
1½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
150 g mörk choklad
2 dl hallon, färska eller frysta
 
Topping
½ dl hallon
1 dl vispgrädde
150 g philadelphia
½ dl florsocker
 
Garnering
färska hallon
smält choklad
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Häll mjölken i det smälta smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda kakao och bakpulver med vetemjölet och vänd ner det i smeten.
5. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
6. Fördela hallonen i formarna och tryck ner dem något. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
7. Topping: Mixa hallonen fint med en gaffel eller stavmixer. Vispa grädden i en annan skål.
8. Vispa samman färskost, florsocker och det mosade hallonen. Vänd ner den vispade grädden i färskostmixen.
9. Spritsa eller bred på toppingen. Dekorera med hallon och smält choklad.
 
 
 
De fina muffinsformarna är köpta på Lagerhaus.