Nutellabrownies

Kakor och karameller / 26 Januari, 2015 - 22:14 / Kakor
0 kommentarer

Detta är den ultimata tröstätarkakan för alla tillfällen! Jag är så överraskad att den är så god, eftersom den innehåller så få ingredienser.
Man slänger ihop smeten på 2 minuter, 15 minuter i ugn och sen har man världens mumsigaste kaka att sätta tänderna i! 
 
Här kommer receptet!
 
Ingredienser
350 g nutella
2 ägg 
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
 
Garnering
nutella
florsocker
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa nutella och ägg med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet. 
2. Häll smeten i en avlång brödform, smord och bröad med kakao. 
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt kakan svalna i formen.
4. Bred eller spritsa nutella över kakan. Värm nutellan i mikron så blir den lättare att hantera. Pudra över florsocker.
 
En kopp kaffe passar bra till denna utsökta kaka! 

After eight - cheesecake

Kakor och karameller / 23 Januari, 2015 - 13:31 / Cheesecakes
0 kommentarer

After eight är något jag lätt förknippar med julen! Det står alltid en box med after eight på godisbordet. Efter ett par stycken är man ganska mätt på den där mintchokladsmaken, men vad händer om man slänger i after eight i en tårta? Svaret är helt genialiskt!
 
 
Detta är den perfekta tårtan för mintchokladälskaren, men den faller nog inte i smaken för alla barn. Detta är en typisk vuxensmak. Ungefär som oliver (jag kan fortfarande inte äta det). 
 
Här kommer receptet!
 
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
 
Fyllning
200 g after eight
5 dl vispgrädde
100 g färskost
1 msk florsocker
 
Garnering
4-6 after eight plattor
 
Gör så här:
1. Snält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
2. Smält ca 150 g av after eight-bitarna över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner både smält och hackad after eight, färskost och florsocker i grädden. Bred ut fyllningen på bottnen.
3. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 minuter innan servering. Garnera tårtan med grovhackade after eight-plattor.
 
 
En tårta med vuxensmak! 
 

Hemmagjorda maryland-cookies

Kakor och karameller / 09 Januari, 2015 - 23:12 / Kakor
0 kommentarer

 
 
Någon annan förutom jag som älskar maryland-kakor? Fast, jag älskar ju visserligen allt sött, förutom lakrits. Jag hittade det här receptet och blev jättesugen att prova det. Kakorna blev små, spröda och med mycket smak av hasselnötter. 
 
Jag hade gärna bakat mer än vad jag gör, men eftersom jag inte bor hemma längre (och min rumskompis verkar inte alls lika galen i kakor som jag är) så blir det mesta jag bakar gammalt. Och så kostar det ju en del att köpa alla ingredienser. Men jag strävar efter att baka lika mycket som jag gjorde för något år sedan. Då bakade jag nästan varje dag! 
 
Här är recpetet på kakorna. Baka och njut! 
 
Ingredienser
0,75 dl hasselnötter
100 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 dl råsocker/rårörssocker 
1 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka hasselnötterna och chokladen halvgrovt.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom hasselnötterna och chokladen till en deg. Knåda inte degen för då blir kakorna sega.
3. Blanda ner nötter och choklad i degen.
4. Dela degen i två bitar och rulla dem till två rullar, ca 4 cm i diameter. Skär dem i skivor, ca ½ - 1 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 9-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.