After eight - cheesecake

Kakor och karameller / 23 Januari, 2015 - 13:31 / Cheesecakes

After eight är något jag lätt förknippar med julen! Det står alltid en box med after eight på godisbordet. Efter ett par stycken är man ganska mätt på den där mintchokladsmaken, men vad händer om man slänger i after eight i en tårta? Svaret är helt genialiskt!
 
 
Detta är den perfekta tårtan för mintchokladälskaren, men den faller nog inte i smaken för alla barn. Detta är en typisk vuxensmak. Ungefär som oliver (jag kan fortfarande inte äta det). 
 
Här kommer receptet!
 
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
 
Fyllning
200 g after eight
5 dl vispgrädde
100 g färskost
1 msk florsocker
 
Garnering
4-6 after eight plattor
 
Gör så här:
1. Snält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
2. Smält ca 150 g av after eight-bitarna över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner både smält och hackad after eight, färskost och florsocker i grädden. Bred ut fyllningen på bottnen.
3. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 minuter innan servering. Garnera tårtan med grovhackade after eight-plattor.
 
 
En tårta med vuxensmak! 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: