Mjölkchokladbrownie med jordgubbar

Kakor och karameller / 27 Augusti, 2014 - 10:18 / Kakor
0 kommentarer

 
 
Så här på slutet av sommaren vill man gärna göra allt man kan för att bevara sommaren så länge som möjligt. Brownies fyllda med jordgubbar passar då perfekt! Kombinationen jordgubbar och choklad gör verkligen den här tårtan oemotståndligt god. 
 
Några tips innan du börjar
  • I receptet står det att du ska använda en form med löstagbar bottnen, ca 20-24 cm. Jag använde en springform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Tänk på att ju mindre diameter formen har desto tjockare blir kakan och desto längre gräddningstid. 
  • Använd kakao istället för ströbröd, då behåller kakan sin fina färg. 
 
Servera gärna brownien på ett vackert fat och med en klick grädde!
 
Ingredienser
3 ägg
4 dl strösocker
150 g smör, smält
2½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker 
100 g mjölkchoklad, smält 
2½ dl vetemjöl
ca 2 dl jordgubbar, färska eller frysta 
 
Garnering
florsocker
skivade jordgubbar 
 
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker, choklad och mjöl. Rör ihop allt till en smet. 
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar bottnen, ca 20-24 cm i diameter. Dela jordgubbarna och tryck ner dem i smeten jämnt över hela kakan. 
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt den svalna och pudra över florsocker. Lägg några skivade jordgubbar ovanpå kakan. Servera den med lättvispad grädde eller ät den som den är.