Knutna kanelbullar

Kakor och karameller / 21 Juli, 2013 - 16:31 / Kakor
0 kommentarer

 
 
Nu har bloggen vilat någon månad pga mycket jobb och lite tid i köket. Men förhoppningsvis har jag snart tid för mer bakning! Förra veckan testade jag att baka knytna kanelbullar. Jätteroligt och inspirerande! Det tycker jag absolut du ska testa, men bli inte ledsen om du inte klarar det på första försöket. Det krävs övning och tålamod.
 
Du börjar med att göra en vetedeg - alltså en kanelbullsdeg. Följ sedan stegen på bilden. 
 
1. Bland ihop degen enligt receptet och låt den jäsa. Dela degen i två delar och kavla varje del till en rektangel. Pensla smält smör och strö över socker och mycket kanel. 
2. Vik degen på mitten.
3. Skär 1½ - 2 cm breda remsor. Skär en skåra mitt i varje remsa, men stoppa ca 1 cm från den ihopvikta kanten som håller ihop degen.
4. Tvinna de två "byxbenen" till snurrade längder. 
7. Snurra ihop den tvinnade längden till en snäcka. Fäst änden ordentligt under bullen.
8. Pensla och grädda bullarna i ugnen i 6-9 min. Om du vill ha sockrade bullar gräddar du dem utan ägg. Pensla då bullarna med smält smör efter gräddningen och doppa dem i socker. 
 
 
Sida ur "Hembakat".
 
 
Ett glas saft eller kall mjölk till de här bullarna och du är i himlen!