Hemmagjorda maryland-cookies

Kakor och karameller / 09 Januari, 2015 - 23:12 / Kakor

 
 
Någon annan förutom jag som älskar maryland-kakor? Fast, jag älskar ju visserligen allt sött, förutom lakrits. Jag hittade det här receptet och blev jättesugen att prova det. Kakorna blev små, spröda och med mycket smak av hasselnötter. 
 
Jag hade gärna bakat mer än vad jag gör, men eftersom jag inte bor hemma längre (och min rumskompis verkar inte alls lika galen i kakor som jag är) så blir det mesta jag bakar gammalt. Och så kostar det ju en del att köpa alla ingredienser. Men jag strävar efter att baka lika mycket som jag gjorde för något år sedan. Då bakade jag nästan varje dag! 
 
Här är recpetet på kakorna. Baka och njut! 
 
Ingredienser
0,75 dl hasselnötter
100 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 dl råsocker/rårörssocker 
1 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka hasselnötterna och chokladen halvgrovt.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom hasselnötterna och chokladen till en deg. Knåda inte degen för då blir kakorna sega.
3. Blanda ner nötter och choklad i degen.
4. Dela degen i två bitar och rulla dem till två rullar, ca 4 cm i diameter. Skär dem i skivor, ca ½ - 1 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 9-13 minuter. Låt dem svalna på plåten. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: