Blåbär & hallonbakelser

Kakor och karameller / 18 Augusti, 2013 - 12:23 / Kakor

 
 
 
Rulltårtan är en tidlös klassiker som passar lika bra på födelsedagskalaset som till eftermiddagsfikat. Denna rulltårta har fått en trevlig twist med färska bär, grädde och vit choklad. Servera på ett vackert fat med en rykande kopp kaffe till och du är snart i himlen. 
 
För att baka dessa läckerheter behöver du inte mer än baskunskaper i bakning och självklart ett glatt humör. Använd gärna svenska bär för smakens skull.
 
Ingredienser
3 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
2 msk strösocker
2 dl flagnad mandel
 
Fyllning & dekoration
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1½ dl blåbär
1½ dl hallon
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Rör i vattnet.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 4-5 min. Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper. Vänd den gräddade kakan på pappret och dra av det pappret som kakan gräddats på.
4. Fyllning: Vispa grädden tjock. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i grädden. Vänd ner bären.
5. Bred fyllningen i ett jämnt lager över kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Skär rullen i portionsbitar och dekorera med bär och grädde. 
 
 
Mums till kaffe! Fatet kommer från Pip Studio. 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: