Daimglasstårta

Kakor och karameller / 16 Juli, 2014 - 17:30 / Tårtor

 
När jag fyllde år för några veckor sedan ville jag verkligen fira mig själv som det lilla barn jag fortfarande är, så jag började skissa på en perfekt tårta. Jag funderade på vilka smaker jag tycker bäst om och vad som passar ihop. Jag är överförtjust i daim och glass är en av mina största laster, så det självklara valet blev en Daimglasstårta! 
 
Tårtan är mycket enkel att göra och älskas av alla! Bottnen består av mandelmaräng och ovanpå hälls gräddfyllningen och fryses in. Sen är det bara att vänta några timmar och plötsligt har du en barnsligt god tårta som försvinner på några sekunder!
 
Mandelmarängbotten
100 g sötmandel
4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker
 
Fyllning
4 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dubbla Daim, grovhackade
 
Garnering
1 dubbel Daim, grovhackad 
 
Gör så här:
1. Bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. 
2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen. 
4. Fyllning: Vispa äggulorna och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner daimen i smeten. 
5. Häll daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10-15 min före servering. Garnera kakan med hackad daim. 
 
NJUT!
 
 
En tårta barnen kommer att älska!
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: