Hallonkladdkaka

Kakor och karameller / 11 November, 2014 - 14:01 / Kakor

 
 
Så här på höstkvisten (eller vinter som det egentligen borde vara i november), är det trevligt med lite minnen från sommaren. Hallon är ett av mina favoritbär och som ni säkert redan har upptäckt går hallon och choklad väldigt bra ihop. Så den här kakan är oundviklig, och rackarns god är den också! 
 
Ingredienser
100 g smör
100 g mörk choklad
2½ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1½ dl vetemjöl
 
Garnering
1 dl hallon, frysta eller färska
1-2 dl vispgrädee
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. 
2. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. 
3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17-20 minuter. Låt den svalna i formen. 
5. Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering. 
 
 
Mums till fikat! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: