Konjakskransar

Kakor och karameller / 01 September, 2014 - 12:35 / Kakor

 
 
Småkakor passar perfekt på kakbordet. Kakorna sätter prov på ens fingerfärdighet, men har man tålamodet kan man verkligen imponera på kakfesten. Och är de små får man ta två!
 
ca 30-40 st
 
Ingredienser
200 g smör, kylskåpskallt
4½-5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk konjak eller konjaksessens
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
2. Hacka samman smör, mjöl och socker. Tillsätt konjaken och arbeta ihop allt till en smidig deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåp en stund. 
3. Dela degen i mindre bitar. Rulla ut dessa till långa smala längder och skär dem i ca 12 cm långa bitar. Sno två bitar om varandra och forma till små kransar.
4. Lägg kransarna på plåtarna och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: